هومن خلعتبری فراگیری پیانو را از ۶ سالگی نزد نیره اسکویی آغاز کرد و بعدها آن را نزد لیلی سرکیسیان و ملیک اصلانیان ادامه داد. او همزمان هارمونی و کنترپوان را نزد فریدون ناصری، آهنگسازی را نزد احمد پژمان و اصول رهبری ارکستر را از توماس کریستین داوید و حشمت سنجری آموخت.
در کنار تحصیل علم موسیقی، حضور و تجربه آکومپایمان (همراهی آواز با ساز پیانو) شاگردان کلاس آواز خانم آریا زند، حسین سرشار و احمد پارسی و بهجت قصری، سبب آشنایی او با آواز کلاسیک شد.
هومن خلعتبری به عنوان پیانیست در تالار رودکی فعالیت داشت و تجربهٔ آکومپایمان با سولیستها و گروه کر اپرای تهران – تالار رودکی، باعث آشنایی بیشتر او با رپرتوار آواز کلاسیک و اپرا و سایر فعالیتهای هنری شد.
همچنین حضور در مستر کلاسهای پیانو مانند نوین افروز، گرهارد گرت اشلگر و هوتزل، تأثیر زیادی در ارتقاء دانش و سطح نوازندگی پیانوی او داشت.
فعالیت حرفهای
فعالیت حرفهای در ایران
وی در طی دوران تحصیلات دانشگاهی، ردیف و دستگاههای موسیقی ایرانی را زیر نظر مهربانو توفیق (سه تار) و دروس موسیقی جهانی (کلاسیک) را زیر نظر افراد دیگر، همچون شریف لطفی، هوشنگ کامکار، امیراشرف آریانپور و کامبیز روشن روان آموخت و در سال ۱۳۷۵ از دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران فارغالتحصیل شد.
ضبط و اجرای پیانو در موزیک متن بسیاری از فیلمهای سینمایی، آثار تولیدی صدا و سیما و همچنین انتشار ۲ سی دی «بارون بارونه» با ویلن حسین یوسف زمانی و «ای وطن» یا تار کیوان ساکت و آواز فاضل جمشیدی از آثار اوست.
او طی سالهای ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۵ پیانیست ارکستر سمفونیک تهران، آسیستان گرگین موسسیان درگروه کر ارکستر سمفونیک تهران، پیانیست ارکستر و گروه کر فرهنگسرای بهمن زیر نظر مهدی شمس نیکنام و آسیستان توماس کریستین داوید در ارکستر فیلارمونیک جوانان انستیتوی فرهنگی اتریش در تهران بود.
فعالیت حرفهای در اتریش
هومن خلعتبری در سال ۱۳۷۵ برای ادامه تحصیلات دانشگاهی خود عازم اتریش شد و در دانشگاه هنر و موسیقی شهر گراتس، رهبری کر را زیر نظر Rupert Huber و Johannes Prinz رهبری ارکستر را با A. Tamayou, R. Armanian و Martin Sighard و اصول رهبری اپرا را نزد Wolfgan Bozic و G. Fruhman آموزش دید و تحصیلات خود را در دو رشتهٔ رهبری کر و رهبری ارکستر؛ با درجه عالی به پایان رسانید.
فعالیت حرفهای در سایر نقاط جهان
هومن خلعتبری در کنار رهبری اپرا و کنسرت با ارکستر فیلارمونیک ماریبور، ارکستر دو له سیتهٔ پاریس، ارکستر فیلارمونیک برنو چک، ارکستر ماوارین چک، ارکستر بوهوسلاو مارتینوی زلین و ارکستر فیلارمونیک زومبتای مجارستان، به عنوان تک نواز پیانو نیز در اروپا، ایالات متحده، کانادا و آسیا شرکت جستهاست.
او به دلیل علاقهٔ ویژهٔ به موسیقی مدرن و معرّفی آن، به اجرای آثار آهنگسازان معاصر و جوان پرداخته و شمار زیادی از آثار آهنگسازان معاصر برای نخستین بار با اجرا ی وی ضبط و آرشیو شدهاست.
هومن خلعتبری به عنوان نوازنده پیانو با خوانندگانی نظیر: پری زنگنه، گوگوش، سروش ایزدی، نسرین عسگری، شیرین عسگری، نسرین حُبّی، سارا حمیدی و همچنین حسین سرشار، احمد پارسی، رشید وطن دوست، اسفندیار قره باغی و رامتین قضوی بر روی صحنه، اجرا و همکاری داشتهاست.
فعالیتهای اجرایی
بنیانگذار، مدیر هنری و رهبر فستیوال
وی از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۱، دستیار ارکستر و رهبر کر فستیوال اپرائی Junger Künstler Graz شهر گراتس در جنوب اتریش بوده و از سال ۱۳۸۳ یکی از بنیانگذاران، مدیر هنری و رهبر فستیوال بین الملی موسیقی کلاسیک قصر کیرشتِتِن Internationaler Klassik Festival Schloss Kirchstetten در شمال اتریش است.
قابل ذکر است که رهبری سری کنسرتهای افتتاحیه این فستیوال که در فضای باز برگزار شده و به ” Klassic unter Sternen ” – کلاسیک در زیر نور ستارگان – معروف میباشد هم به عهدهٔ هومن خلعتبری میباشد.
هومن خلعتبری یکی از بنیانگذاران، مدیر هنری و رهبر فستیوال بین الملی موسیقی کلاسیک قصر کیرشتِتِن در شمال اتریش میباشد.
اپراهایی که به رهبری وی در این فستیوال به روی صحنه آمده عبارتند از:
۲۰۰۱ – ” ازدواج فیگارو ” – موتزارت
۲۰۰۲ – ” فلوت سحر آمیز ” – موتزارت
۲۰۰۳ – ” دون ژوان ” – موتزارت
۲۰۰۴ – ” آرایشگر شهر سویل ” – جواکینو روسینی
۲۰۰۵ – ” توسکا (اپرا) ” – پوچینی
۲۰۰۶ – ” همه زنها اینگونهاند ” – موتزارت
۲۰۰۷ – ” دستبرد به حرمسرا ” – موتزارت
۲۰۰۸ – ” سیندرلا (اپرا) ” – جواکینو روسینی
۲۰۰۹ – ” لا تراویاتا ” – جوزپه وردی
۲۰۱۰ – ” رئیس تئاتر ” – موتزارت و ” اول موسیقی بعداً کلام ” – آنتونیو سالیری + مشهورترین قطعات کُر از اپراهای معروف ۱
۲۰۱۱ – ” خفاش (اپرا) ” – یوهان اشتراوس (پسر) + مشهورترین قطعات کُر از اپراهای معروف ۲
۲۰۱۲ – ” ازدواج فیگارو ” – موتزارت + سمفونی شماره ۹ (بتهوون)
۲۰۱۳ – ” ریگولتو ” – جوزپه وردی + “تابلوهای یک نمایشگاه” – موسورگسکی
۲۰۱۴ – ” دون ژوان ” – موتزارت
۲۰۱۵ – ” اکسیر عشق ” – گائتانو دونیزتی
۲۰۱۶ – ” دون پاسکوال ” – گائتانو دونیزتی
۲۰۱۷ – ” دختر هنگ ” – گائتانو دونیزتی + قطعات معروف آهنگسازان روسی
۲۰۱۸ – ” آرایشگر شهر سویل ” – جواکینو روسینی + درود بر فرانسه (آثار آهنگسازان فرانسوی)
۲۰۱۹ – ” دختر ایتالیایی در الجزایر ” – جواکینو روسینی
رهبری موسیقی ارکسترال و گروه نوازی ایرانی
گستره رپرتوار وی در رهبری ارکستر و رهبری کر، حاصل روحیهٔ انتخابگر اوست و شامل طیف وسیعی از سبکهای مختلف مانند موسیقی کلاسیک (اپرا و سمفونی)، موسیقی مدرن و آتونال میباشد.
هومن خلعتبری تحصیلاتش را در هر دو زمینه موسیقی سنتی ایرانی (ردیف نوازی) و کلاسیک غربی (رهبری کر و ارکستر) به پایان رسانده؛ رهبری موسیقی ارکسترال و گروه نوازی ایرانی به شیوه ای کاملاً نوین و معرفی آن برای اولین بار در جهان، از اجرای او سیمرغ اثر حمید متبسم با تکخوانی همایون شجریان میباشد.
همچنین اجرای آثار علی اکبر قربانی با آواز سارا حمیدی و همراهی گروه بینالمللی “وی – We” در سوئد و سوییس، برگ دیگری از فعالیتهای اخیر او در حوزهٔ موسیقی ایرانی میباشد.
فعالیتهای جنبی – برنامه تلویزیونی
از دیگر فعالیتهای جنبی او اجرای سه دوره برنامه آکادمی موسیقی گوگوش در تلویزیون من و تو ۱ به همراه خواننده پاپگوگوش و همچنین بابک سعیدی در زمینه موسیقی پاپ ایرانی است. او به عنوان مربی آواز در این برنامه تلویزیونی حضور داشت.
در حال حاضر هومن خلعتبری کارگاههای آوازی متعددی در کشورهای اروپایی برگزار کرده و اصول اجرا بر روی صحنه و آواز را تدریس میکند.
رهبر ارکستر فیلارمونیک متروپولین پراگ
هومن خلعتبری علاوه بر فعالیت در اپرای گرتس و مدیریت هنری فستیوال کیرشتتن، از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ میلادی رهبری ارکستر فیلارمونیک متروپولین پراگ (جمهوری چک) را در دست داشت و از جولای سال ۲۰۱۶، رهبر افتخاری ارکستر Virtuosi Brunenses میباشد.